Kasvatus

POHJ & FI & SE & NO JVA BH TK1 Mäkiharjun Mainio Maija oli innoitukseni lähde lukuisiin koiraharrastuksiin ja samalla myös kasvatustyöni kantanarttu. Kotona minulla on tällä hetkellä Maijan jälkeläisiä viidennessä polvessa.

Tavoitteena on kasvattaa luonteeltaan toimivia, rakenteeltaan tyypillisiä ja rodunomaisia kultaisia, joista olisi iloa omistajilleen ja toiminnanhalua erilaisiin harrastuksiin.

Suomen Kennelliitto on myöntänyt kasvatustyöstäni Vuolasvirta-palkinnon v.2019 ensimmäisten kymmenen pentueen perusteella.

Kasvatustyöni tilastoina 2008-2022:

17 pentuetta

1,2 pentuetta / vuosi

129 kasvattia

14 jalostukseen käytetyt nartua

1,21 pentuetta / narttu

7,5 pentua / pentue

2 FI MVA Suomen muotovalio

1 EEJMVA Viron juniorimuotovalio

16 FI JVA Suomen jäljestämisvalio

12% NOU1, noutajien taipumuskoe

Kiinnostuitko Meringue's kultaisesta?

Jos kiinnostuit tulevista tai jo syntyneistä pennuista, niin otathan rohkeasti yhteyttä mieluiten puhelimitse tai laita vaikka sähköpostia. Kotisivuillani kerron tulevasta pentueesta, kun tiineys on varmistunut. Pentujen selviydyttyä syntymästä ja ensimmäisistä kolmesta viikosta, pystyn paremmin arvioimaan, onko meillä pentuja vapaana...

Toivon ettei pennun hankinta ole hetken mielijohde, vaan mietitte tarkasti, koska olette ottamassa uuden perheenjäsenen huolehdittavaksenne ainakin seuraavan kymmenen vuoden ajalle!

Kultainennoutaja mielletään yleensä kiltiksi ja helpoksi koiraksi, mutta se tarvitsee kunnon peruskoulutuksen. Lisäksi energisenä rotuna se vaatii riittävästi liikuntaa ja erilaista tekemistä. Noutavana lintukoirana perintötekijät ohjaavat kultaisennoutajan helposti vesilätäköihin ja mutaisiin ojiin. Jos siis olet siisteyttä ihannoiva ihminen, joka ei halua kodin nurkkiin karvoja tai hiekkaa, niin mieti, onko kultainennoutaja oikea rotu sinulle? Kultainennoutaja ei ole myöskään pelkästään ulkokoira. 

Pentuja pääset katsomaan noin viiden viikon ikäisinä pentueen kehityksen ja kasvun mukaan. Kun olette käyneet tutustumassa pentuihin ja jos olemme molemmat tämän tapaamisen jälkeen sitä mieltä, että pentueesta löytyy teille sopiva Meringue's -kultainen, niin sen jälkeen keskustelemme koiran kauppaan liittyvistä asioista.

Meringue's - pennut luovutetaan kahdeksan (8) viikon ikäisinä. Pennut elävät osana meidän arkielämää ja tottuvat ihmisten käsittelyyn ja perheemme toisiin koiriin. Pennut ovat luovutushetkellä madotettu 3-4 kertaa, tunnistusmerkittyjä ja eläinlääkärin tarkastamia.
Liitän jokaisen pennun ensimmäisen vuoden ajaksi Golden Ringin pentuejäseneksi sekä Suomen Noutajakoirajärjestöön. Pennun mukaan saat vielä pentupakkauksen ja rekisteritodistuksen. Pennun luovutuksen yhteydessä allekirjoitamme Suomen Kennelliiton lomakkeen Sopimus koiran kaupasta.Suosittelen pennun vakuuttamista ja toivon, että vakuutus olisi voimassa jo ennen pennun saapumista uuteen kotiin. Eläinvakuutuksia on monenlaisia. Jotkut vakuutukset korvaavat ainoastaan koiran kuoleman ja katoamisen, toiset korvaavat myös esim. sairauden ja tapaturman hoidon sekä 3. osapuolelle mahdollisesti aiheutuneet vahingot. Kannattaa selvittää hyvissä ajoin ennen pennun kotiintuloa oman vakuutusyhtiön koiravakuutusehdot.

Lisäksi suosittelen, että jokainen kasvattini PEVISA-terveys tutkitaan 14-24 kuukauden iässä. Terveystutkimukset ovat kasvattajan työväline tulevaisuuden jalostusvalintoja silmällä pitäen. Tarjoan kasvateilleni mahdollisuuden osallistua joukkotarkastukseen (lonkat, kyynärpäät, silmät). Tällä tavalla pyrin saamaan kasvateilleni tutkimushinnan mahdollisimman edulliseksi. Tämän lisäksi toivon, että kasvattini kävisivät edes kerran näyttelyissä, jotta niistä saadaan yksi laatuarvostelu.

Usein minulta kysytään, edellytänkö kasvattieni kanssa aktiivista harrastamista kokeissa ja koiranäyttelyissä? En edellytä, vaan toivon jokaisen pennun löytävän ensisijaisesti rakastavan kodin, joka kantaa vastuun koiran elämästä.

Omat koirani käyvät kokeissa ja näyttelyissä, mutta se on vain minun koiraharrastukseni. Olen todella kiitollinen kasvattieni omistajille, että he ovat käyttäneet koiransa terveystutkimuksissa ja näyttelyissä, kuten olemme sopineet.

Ja koskaan ei voi sanoa ei koskaan ja jokaisesta voi tulla jossakin vaiheessa harrastaja koiransa kanssa. Pyrin opastamaan ja ohjaamaan kasvattejani parhaalla mahdollisella tavalla eri lajien saloihin, jos ne kiinnostavat.